220801_Norwik_Albanië_6918
Hoi avonturier!

Eindelijk, de langverwachte Norwik nieuwsbrief. In deze grijze februari tijd is er niets zo fijn als het vooruitzicht op een zomer in de bergen. Het gevoel van een rugzak op je rug, met de zon op je hoofd, terwijl je omringt bent door prachtige bergen en meertjes. Deze zomer komen er weer twee prachtige Norwik kampen!

Norwik Noorwegen vertrekt naar het ruige noordelijke deel van Europa, waar het andere team van Norwik naar de robuuste en zonovergoten toppen van de Dinarische Alpen in het zuidelijke Europa reist.
Logo groot

Norwik nieuwsbrief februari 2023

instagram facebook 
IMG_1611

Norwik Noorwegen

Met een groep wandelaars tussen de 16 en 23 jaar gaan we de ruige en verlaten bergen van dit Scandinavische land ontdekken. Noorwegen is negen keer zo groot als Nederland en heeft maar 5 miljoen inwoners, dus verlaten zal het op sommige plekken zeker zijn.
We gaan op zoek naar de rode T’s langs de wandelpaden, rendieren spotten (hopelijk!), zwemmen in koude bergmeertjes en we zullen weidse uitzichten bewonderen. En wie weet komen we ergens nog een mooi fjord tegen… Het precieze gebied maken we later bekend!
220802_Norwik_Albanië_7165

Norwik Balkan

Met een groep enthousiaste wandelaars tussen de 20 en 30 jaar gaat Norwik naar de indrukwekkende Dinarische Alpen.
Een prachtig gebied verspreid over o.a Albanië, Kosovo en Montenegro. Ongerepte berglandschappen, hoge pieken en lage dalen, bergmeertjes en prachtige volksmuziek van de Balkan. De Dinarische Alpen zijn nog vrij ongerept en onontdekt en vormen hierdoor een prachtige bestemming voor Norwik. De precieze bestemming en route is volop in ontwikkeling, maar de kop is eraf!
Staf Norwik Noorwegen

Norwik achter de schermen

Terwijl de meesten onder ons lekker met een dekentje op de bank kruipen en nog geen duidelijke zomerplannen hebben, zijn de Norwik stafleden al volop bezig met voorbereidingen. Wat gebeurt er nu allemaal? We nemen je mee achter de schermen!


 1. Wandelgebied uitzoeken
  Voor een wandelavontuur moet je natuurlijk goed weten welke paden je kan belopen. Welke routes bestaan er al? Welke routes plak je zelf aan elkaar? Waar is er water te vinden en op welke plekken kunnen we het beste kamperen? En niet te vergeten: waar kunnen we het beste ons eten droppen voor alle wandeldagen? Ofwel: aankloten in Outdooractive, mapsen, reisverslagen lezen, dropplekken zoeken, plaatjes kijken (want het oog wil ook wat!) en onderzoeken of het niet te druk is.
 2. Zingen
  Ja ja, al die mooie keeltjes zijn we nu al aan het smeren voor de zomer. We zingen alvast tijdens de vergaderingen, wat een leuke en goede oefening is én een moment van bonding vormt met elkaar. Met als doel om de liedjes die deze zomer in het liedboek verschijnen als staf te kennen, zodat je altijd iemand heb om bij aan te haken als je de tekst of toon even kwijt bent (wie gebeurt dat nou niet met al die mooie bergen om je heen?!).
 3. Begroting maken
  Aan de hand van de kosten van voorgaande jaren en rekening houdend met de ó zó hoge inflatie, maken we een inschatting van de kosten en inkomsten van het kamp. We schatten in hoe veel we zullen uitgeven aan voedsel, aan nieuwe branders, aan bushuur etc. Zo kunnen we uiteindelijk een eerlijke kampprijs bepalen.
 4. Rollen verdelen
  En dit alles willen we ook nog eens gestructureerd doen, wat betekent dat we de verschillende taken verdelen. Wie doet de EHBO? Wie gaat het voedselplan maken? Wie doet de route? Wie zorgt er voor de ochtendgymnastiek? Binnen elk kamp zijn er minstens twee stafleden verantwoordelijk voor een rol, dus iedereen heeft meerdere ‘functies’.
 5. Praktische zaken
  Verder zijn we nog druk bezig met data prikken, spullen inventariseren, de socials up-to-date brengen en vooral: ons vast aan het verheugen op weer een prachtig jaar Norwik!
220803_Norwik_Albanië_7314-Pano

Verder nog iets?

Wat voor eten verheug jij je op tijdens Norwik 2023? Stuur het in! Ben je eerder met Norwik mee geweest en is er één maaltijd jou echt bijgebleven? Of wil je nog altijd een keer mee en houd je gewoon heel erg van olijven? Laat ons je favo gerecht of ingrediënt weten via onze sociale media en het liefst met dé reden waarom je dit zo lekker vindt. Wie weet kunnen we er wat mee voor de menu’s van deze zomer.
IMG_0043
instagram facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet