Lieve bergliefhebber,

De voorbereidingen voor twee nieuwe Norwik kampen zijn inmiddels weer in volle gang. Verheug jij je ook al op een avontuur met je tent op de rug, klimmend over rotspartijen en genietend van zon op je koude wangen? Lees dan snel verder, want we hebben voor deze zomer twee fantastische bestemmingen uitgezocht. Je kunt je vanaf nú inschrijven voor een Norwik kamp naar Roemenië of IJsland!
Logo groot

Norwik nieuwsbrief feb 2024

instagram facebook 

Norwik gaat naar Roemenië!

Met een groep van ongeveer 30 wandelaars van 18 t/m 30 jaar gaan we de ongerepte natuur van de Roemeense Karpaten ontdekken. De Karpaten strekken zich uit over Tsjechië, Slowakije, Polen, Oekraïne en Roemenië. Het gebergte is bosrijk en dunbevolkt, dus het is bij uitstek een gebied om de pure wildernis te ervaren. Welk deel van de Roemeense Karpaten we gaan verkennen, laten we nog even een verrassing.
Dit kamp vindt plaats van 27 juli t/m 10 augustus 2024. Dat is nog maar… 178 nachtjes of 25,43 weken of 5,87 maanden oftewel 0,49 jaren slapen tot we de ruige bergtoppen en kraakheldere beekjes van Roemenië kunnen bewonderen! Meer weten of direct inschrijven?

Norwik gaat naar IJsland!

Een primeur! Met een kleinere groep tot 25 deelnemers van 18-30 jaar en 5 stafleden gaan we naar een unieke bestemming. Voor het eerst in de Norwik-geschiedenis trekken we deze zomer naar het land van ijs en vuur. IJsland is een plateau-eiland met bergtoppen, gevormd uit vulkanisch gesteente met fjorden die worden ingesleten door grote gletsjers. Tijdens dit kamp zullen we door de ruige, vrijwel onbewoonde natuur wandelen en kunnen we bergen, warmwaterbronnen en uitgestrekte, met mossen begroeide (oude) lavavelden bewonderen.
Dit kamp staat van 5 t/m 20 augustus 2024 op de planning, het kan voor ons niet snel genoeg al zover zijn! We zijn druk bezig met de voorbereidingen en lezen ons in over de bijzondere natuur en cultuur, en beginnen zelf ook een beetje in elfen en trollen te geloven.
Wist-je-dat!?
- Roemenië precies halverwege tussen de Noordpool en de evenaar ligt? Reken zelf maar even uit welk punt in Roemenië het dan om gaat.

- IJsland één van de jongste landmassa's met haar leeftijd van 16-17 miljoen jaar, en toevallig ook een van de laatst bewoonde plekken op aarde.

-
De - tot nu toe - vroegste fossielen van de Homo Sapiens in 2002 zijn ontdekt in het zuidwesten van Roemenië? Naar schatting zijn de fossielen 37.800 tot 42.000 jaar oud.

- Een bekend IJslands gezegde is: “Als het weer niet bevalt, wacht je maar vijf minuten.” Dit is meestal overdreven, maar ook soms waar. Wat de kleding betreft moet je rekening houden met alle extremen!

- De Karpaten bijna 1500 km lang zijn?

- IJsland de grootste gletsjer van heel Europa heeft? Die heet Vatnajökull, die 8% van de totale landmassa van IJsland bedekt!
Email Marketing Powered by MailPoet