Hoi avonturier!

Het is bijna zomer… tijd voor de Norwik wandelkampen! Inmiddels hebben de voorbereidingen voor beide kampen een spurt genomen en staat er voor een heleboel deelnemers een mooi wandelavontuur te wachten in de Balkan of in Noorwegen. In deze nieuwsbrief lees je over de gebieden waar we heen gaan en over de ervaringen van twee vaste Norwik-gangers!
Logo groot

Norwik nieuwsbrief juni 2023

instagram facebook 

Norwik Noorwegen

Ben jij tussen de 16 en 26 jaar* en wil je deze zomer mee op een fantastisch wandelkamp in de Noorse bergen? Samen wildkamperen, kampvuurtjes bouwen en van weidse uitzichten genieten? We hebben nog een paar plekken vrij bij Norwik Noorwegen (29 juli t/m 12 augustus).

De wandelpaden zullen ons door het betoverende landschap van Breheimen voeren. Breheimen betekent ‘thuis van de gletsjers’ en grenst aan de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer op het Europese vasteland. Tijdens de route wandelen we van de zuid- naar de noordkant van het gebied. We zullen onderweg genieten van uitzichten op kale toppen en gletsjers, waaronder de Austre Kollebreen en de Sekkebreen. Ook komen we door een aantal mooie Noorse bossen. De kans is groot dat we rendieren en/of roofvogels gaan spotten!

Inschrijven kan nog tot 8 juni!

*) Ben je ouder dan 26 jaar en wil je toch graag mee? Neem dan contact met ons op om te bespreken wat mogelijk is. Email: noorwegen@norwik.nl of mobiel: 0642165951

Norwik Balkan

Norwik Balkan gaat dit jaar naar de Dinarische Alpen; een gebied met een lange geschiedenis, prachtige bergen en helderblauwe wateren. De reis van Norwik Balkan zal starten in Shköder, Albanië op 1 augustus, om vervolgens via Markaj een indrukwekkende route te volgen naar Plav in Montenegro, waar we 15 augustus weer afscheid van elkaar zullen nemen.
Het gebied kenmerkt zich door ruige alpiene bergtoppen en glasheldere bergmeertjes. De zomers zijn warm in het gebied, maar de nachten kunnen verrassend afkoelen. Ook in deze bergen moet je op alle weertypes voorbereid zijn en zowel je zonnebrand 50 spf als je regenjas en warme slaapzak bij je hebben! De reis belooft pieken en dalen, vergezichten, kampvuurtjes, fijn gezelschap en heerlijke berg maaltijden; veel elementen voor een prachtige zomer!

Dit kamp is vol

Vaste Norwik-gangers vertellen

Yanou (23) en Jochem (23) gaan al jaren mee met Norwik en kijken ook dit jaar weer uit naar een Norwik avontuur in Noorwegen. Wat zijn hun ervaringen en waarom gaan ze elk jaar wéér mee de bergen in?
Yanou tijdens Norwik Noorwegen 2026
Yanou ging in 2016 en 2018 mee met Norwik naar Noorwegen. “Voor mij is Norwik onlosmakelijk verbonden aan Noorwegen. Mijn eerste wandelavontuur was met Norwik en ik ontdekte toen dat ik met mijn 16 jaar en 15 kilo op de rug nog elke dag soepel liep.”
Ze vertelt dat er fijne, gelijkgestemde mensen op Norwik af komen en dat ze na haar eerste Norwik ervaring alleen maar vol enthousiasme met anderen over het kamp heeft gepraat. “Ondanks de kou en slapen met natte sokken tijdens Norwik 2016 heb ik er alleen maar mooie herinneringen aan overgehouden," zegt ze blij.
Inmiddels zijn we zeven jaar verder en kijkt Yanou er naar uit om dit jaar samen met haar 16-jarige nichtje aan Norwik deel te nemen. “Ik heb haar enorm opgehyped over Norwik, dus we hebben er heel veel zin in!”
Jochem is in 2018 en 2019 mee geweest op kamp naar Noorwegen en in 2021 met Norwik Ruig naar de Pyreneeën. “Ik vind het fantastisch om niets anders om je heen te hebben dan de bergen, je rugzakje en de Norwikmensen. Alles is geregeld, je maakt je nergens zorgen over. Je hoeft alleen maar te wandelen naar de volgende plek.”
Zijn favoriete herinnering aan Norwik? “Het beeld dat het meeste blijft hangen is een uitzicht met een rijtje Norwikkers en in de verte een meertje met een hut ernaast,” vertelt Jochem. Deze zomer kijkt hij er vooral naar uit om de nieuwe groep weer te leren kennen. “Ik heb zin in de gezelligheid!”
Jochem tijdens Norwik Noorwegen 2018
Email Marketing Powered by MailPoet