Foto's Norwik 2019 @juriancuypers (FB&IG) - 566
Hoi avonturier,

Terwijl de eerste laag herfstblaadjes de aarde bedekt, denken wij terug aan een zonnige zomer die voor de meesten onder ons waarschijnlijk net iets anders verliep dan we hadden gehoopt. De bergen telden weinig Nederlanders dit jaar, maar des te groter is onze en ongetwijfeld ook jullie verlangen naar de bergen, eenvoud en natuur!

Maar, niet getreurd! Met de start van een nieuw Norwik jaar zetten wij alles op alles om in de zomer van 2021 met jullie de bergen in te gaan. We gaan voor een Norwik-ervaring die je nooit meer zal vergeten. Kortom: wandelschoenen aan, rugzak op en gaan!

In deze nieuwsbrief:
  • We zoeken nieuwe enthousiaste stafleden.
  • Nieuw kamp!!! Norwik Ruig.
  • Norwik corona tips! Die wil je niet missen.
Lees snel verder!
Logo groot

Norwik nieuwsbrief november 2020

IMG_5191
Stafwerving Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar enthousiaste stafleden met draagkracht, wandelervaring, organisatie plezier, een goede fysieke conditie en tijd om een geweldige memorabele reis te organiseren! Spreekt dit je aan?

Norwik Jong

Met wandelkamp Norwik Jong nemen we elk jaar dertig jongeren van 16 t/m 23 jaar twee weken mee de bergen in. We trotseren de natuur voor fysieke uitdagingen, maken kampvuur, doen creatieve activiteiten, en maken vrienden voor het leven.

Sinds 2012 gingen we naar de Noorse bergen. Welke bergen komende zomer getrotseerd worden staat nog open.

Norwik Jong zoekt 3 á 4 nieuwe stafleden

Norwik 23+

We wilden in 2020 naar Bulgarije en zijn voor dit jaar nog aan het onderzoeken of dat haalbaar is of niet. De afgelopen jaren trokken we door de Karpaten van Roemenië, rond het drielandenpunt van Albanië, Kosovo en Montenegro en waren we in Jotunheimen, Noorwegen.

We gaan met deelnemers van 23 t/m 35 jaar op pad die ook wat meer eigen verantwoordelijkheid krijgen.


Norwik 23+ zoekt 1 á 2 nieuwe stafleden, met lichte voorkeur voor een vrouw, vanwege de balans in onze staf.
Schrijf de stafwervingsdag op za 23 januari van 10:00 tot 14:00 alvast in je agenda :)

Aankondiging Norwik RRRRRRUIG

Hoi fanatieke wandelaars!

Komende zomer komt er een nieuwe kamp voor fanatieke wandelaars tussen de 18 en 25 jaar: Norwik Ruig! Het is een Norwik kamp zoals je het kent maar dan nóg uitdagender voor diegenen die het aandurven! De nadruk zal meer liggen op fysieke en mentale uitdaging tijdens het wandelen. Naast lange en zware wandeldagen is er natuurlijk ‘s avonds ook nog tijd om te zingen of een spel te spelen.

Waar we naar toe is nog niet besloten, maar zeker is dat er hoge bergen zullen zijn zodat we mooie beklimmingen kunnen doen. Het kamp duurt 11 dagen waarvan 9 wandeldagen van 6 tot 8 uur. Elke dag wandelen we naar een andere plek waar we ons kamp voor de nacht opslaan. Je draagt al je eigen spullen op je rug, zoals je tent, kookspullen, eten, slaapspullen etcetera. Om mee te gaan moet je al eerder met een rugzak in de bergen hebben gewandeld. Als je dit niet eerder hebt gedaan kun je mee als je een sportieve doorzetter bent, al hoef je ook echt geen topatleet te zijn.
Ben je enthousiast geworden? Binnenkort volgt er meer informatie op de website en sociale mediakanalen en zal ook de inschrijving open gaan. Heb je vragen, dan kun je mailen naar ruig@norwik.nl of bellen naar Michiel (0618423889) of Danne (0642165951).

Norwik Ruig

Wat? Uitdagend 11-daags wandelkamp
Voor wie? Sportievelingen op zoek naar avontuur tussen de 18 en 25 jaar
Waar? Hoge bergen, ergens in Europa
Wanneer? In de zomer, datum volgt.
Foto's Norwik 2019 @juriancuypers (FB&IG) - 292 wide

Pandemie Plezier met Norwik

Weet jij met de nieuwe maatregelen niet waar je het zoeken moet en verlang je naar Norwik? De staf geeft 3 coronatips, zo sta je er niet alleen voor.


Tip 1:

Bewegen is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Ja dat wisten we nu wel… Maar die hele coronasituatie maakt het er niet makkelijker op.
Haal je wandelschoenen uit het vet en ga de natuur in!

Verzamel een vast klein groepje met wie je wekelijks of tweewekelijks een lange wandeling in de wonderschone Nederlandse natuur gaat maken. Iedere week organiseert een ander groepslid de route en het vervoer daar naartoe.

Delen jullie je ervaring met ons? Dit kan per e-mail of met een foto/berichtje op onze Social Media.
NPZK_blauwe zeedistel_NAMO90884

Natuurgebieden tips:

Noord Holland Wandel vanaf station Santpoort-Noord door de prachtige Kennemer duinen naar het strand en terug (of volg het strand naar Bloemendaal en pak daar de bus).

Utrecht Loop van station Driebergen-Zeist het bos in, over de hei (hier doen we vaak onze kamp ontmoetingsdag!) en langs de klassieke schaapskooi weer terug.

DSC06190

Tip 2:

Niks om handen vandaag, maar wel energie om iets te doen? Tijd om die Norwik stembanden eens wakker te schudden. Haal je zangbundel uit de kast en opwarmen maar: jouw favoriete Norwik-klassieker of een simpele “do-re-mi-fa-sol-la-ti-DOOOOOOO”!

Voor de liefhebber van piano dan wel fluit begeleiding. Hier een paar klassiekers van de staf:
In this heart - Sinead O’Connor
The Bare Necessities - Jungle Book
The Misty Mountains Cold - The Hobbit

Tip 3:

Ga eens door de foto’s heen van een kamp waar jij mee was of een andere geweldige vakantie. Wat was voor jou het mooiste moment en zal je nooit meer vergeten? En wat vond jij het moeilijkste moment?

Stuur jouw verhaal, tekening, gedicht of dansfrase over jouw kampervaring(en) op naar onze e-mail of deel het op onze Social Media. Zo houden we Norwik vers in ons geheugen!
Foto's Norwik 2019 @juriancuypers (FB&IG) - 467

Wist je dat...

... van een rugzak de heupband eigenlijk het belangrijkste onderdeel is? Hiermee draag je namelijk het meeste gewicht.

... we dit jaar 7 jaar bestaan en al 10 kampen hebben georganiseerd! We hadden een reunië gepland met alle oud-stafleden. Maar dit kon helaas niet doorgaan. Hopelijk komend jaar wel :)
2020-09-14 13.45.21 (2)
MailPoet