Norwik 23+

Norwik 23+ is een avontuurlijk wandelkamp van voor iedereen van 23 t/m 35 jaar. Met een groep van maximaal 25 personen (exclusief de staf) trekken we de natuur in. Elk jaar gaan we naar een andere bestemming waar de ongerepte (berg)landschappen zich uitstrekken en waar je helemaal op kunt gaan in de wildernis. We zorgen er altijd voor dat het gebied waar we heen gaan zich goed leent voor lange tochten en gezelligheid om een kampvuur.

De tocht
Op een wandeldag stoppen we ’s ochtends vroeg de tenten in de rugzakken, ontbijten met havermoutpap en maken koffie voor de liefhebbers. Als iedereen bepakt en bezakt is, trekken we gezamenlijk de wildernis door. Elke wandeling zal weer anders zijn, afhankelijk van het terrein, de weersomstandigheden en de afstand tot de volgende locatie. Als we aangekomen zijn op de nieuwe kampeerplek ergens in de wildernis, zetten we onze tenten op en gaan in groepjes koken. Nu is er ruimte voor ontspanning, goede gesprekken rond het kampvuur en georganiseerde groepsactiviteiten rond om een thema. Ook houden we grofweg om de drie dagen een rustdag, waarbij je je vermoeide benen weer helemaal kunt laten herstellen. Norwik 23+ is er voor zowel de ervaren wandelaar als voor de nieuwsgierige avonturier. Goed om te weten is dat iedereen met een normale conditie deze wandelingen kan lopen. Je hoeft dus geen topatleet te zijn!

Na twee weken vrijheid en natuur, ben je waarschijnlijk blij dat je een lekkere douche kan nemen. Als je dan terug in de bewoonde wereld bent en in de rij staat bij de supermarkt, kan je hopelijk terugdenken aan een onvergetelijke tocht. En wie weet, fantaseer je mee over het land dat we volgend jaar gaan bezoeken.

Organisatie Norwik 23+
De naam Norwik is ontstaan uit Noorwegen wilderniskamp en valt onder de Stichting Noorderlicht Kampen. Nadat Norwik jarenlang jongerenkampen heeft georganiseerd in Noorwegen, kregen ze steeds vaker van enthousiaste hikers te horen dat er animo was voor een wandelkamp voor mensen ouder dan 23 jaar. De staf van Norwik 23+ bestaat uit zes jongvolwassenen met veel ervaring in het organiseren van kampen en met liefde voor wandeltochten. Lees meer over ons op onze stafpagina.

Praktische zaken
De prijs voor dit avontuur is €425,-. Hiervoor krijg je twee weken biologisch eten en drinken, verzorging van je blaren – als je die hebt – door een gecertificeerde EHBO’er, ervaren gidsen en een avontuurlijke wandelroute. Samen maken we er een onvergetelijke tocht van!

De reis is niet bij de prijs inbegrepen. Deze zul je op eigen gelegenheid ondernemen, bijvoorbeeld in overleg met andere deelnemers. De staf zal de beste reismogelijkheden voor je uitzoeken. Een vlugge schatting wijst op een bedrag rond de 150 tot 300 euro.

Beschik je niet over de financiële middelen om de gehele kampprijs te betalen, neem dan contact met ons op. We willen graag dat het kamp voor iedereen toegankelijk is.

Je kan je aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen.

Voor meer informatie over de wandeltocht Norwik 23+ kun je ons bereiken via mail, facebook of telefoon. Zie onze contactgegevens.

Wandel jij aankomende zomer met ons mee?