Norwik Albanië

Norwik Albanië vond plaats in de zomer van 2022. Hier verschijnt binnenkort informatie over de kampen van zomer 2023.

Norwik Albanië is een 13 daags wandelkamp voor echte natuurliefhebbers en sportievelingen van 16 t/m 25 jaar waarin we hoge bergen en diepe dalen zullen trotseren. Het kamp zal plaatsvinden van 29 juli tot 10 augustus. De staf zal een spectaculaire wandeltocht voorbereiden waarin je kan kiezen voor de Originele Norwik ervaring – toegankelijk voor iedereen met een basisconditie – of juist voor extra uitdaging in de vorm van zwaardere routes á la Norwik Ruig. De verschillende groepen, Origineel en Ruig, lopen overdag ieder hun eigen route en komen elke avond weer samen voor het ultieme kampgevoel, waarin iedereen diens ei kwijt kan. Dit zou zomaar eens een onvergetelijke ervaring kunnen worden.

Durf jij het avontuur aan te gaan?

Kamp
Elke ochtend staan we in alle vroegte op, pakken al onze spullen in en na een stevig ontbijt wandelen we met onze tent op de rug naar een nieuwe kampplek om de nacht door te brengen. Gedurende het kamp komen we niet in de bewoonde wereld, dus je bent echt aan de natuur overgeleverd. We wandelen in kleine groepjes met een ervaren staflid als begeleiding. Na elke drie dagen wandelen is er een rustdag met leuke activiteiten om weer een beetje bij te komen.

Bij je aanmelding voor Norwik Albanië kun je kiezen om je óf voor Origineel óf voor Ruig aan te melden. Hieronder zullen we kort uitleggen wat deze twee varianten inhouden.

Origineel
Origineel is voor iedereen met een normale basisconditie toegankelijk. Per dag zal er rond de 4 à 5 uur gelopen worden. Heb je nog geen ervaring in het wandelen met bepakking? Dan is dit de ideale manier om die ervaring op te doen. Ondanks dat de wandeldagen korter zullen zijn dan bij Ruig zullen het op sommige dagen nog steeds uitdagen wandelingen zijn. Na het wandelen heb je aan het eind van de middag nog tijd voor een duik, om een boek te lezen of lekker te ontspannen.

Ruig
Bij Ruig zal je echt fysiek en mentaal uitgedaagd worden. Deze variant is bedoeld voor mensen die al ervaring hebben met bergwandelen en/of in het dagelijks leven veel aan sport doen. Na 6 à 8 uur wandelen per dag zul je zeker je benen voelen! Bij aankomst in het kampement zullen we vrij snel gaan eten en na een leuk avondprogramma duik je je bedje in om de volgende dag weer mooie toppen te kunnen beklimmen.

Kortom, de daredevils die hoogtemeters willen najagen, zoeken de uitersten op, terwijl de levensgenieters een route lopen zoals Norwik die al jaren maakt: mooi, uitdagend en toegankelijk. Aan het eind van de dag komen we bij elkaar om de verhalen van de dag te delen, liedjes te zingen en heerlijk te koken.
Twijfel je of je geschikt bent voor dit kamp? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via albanie@norwik.nl. Er is plaats voor 30 deelnemers.

Organisatie
Norwik Albanië zal georganiseerd worden door een ervaren staf van acht vrijwilligers, met een passie voor trektochten in de bergen. Lees hier meer over ons.
De naam Norwik is een afkorting voor ‘‘Noorwegen Wilderniskamp’ en valt onder de Stichting Noorderlicht Kampen. De stichting organiseert wandelkampen sinds de zomer van 2014 en ook dit jaar gaan er twee kampen de bergen in, Norwik Albanië en Norwik Georgië.

Kosten
De prijs voor dit avontuur is € 450,-. Hiervoor krijg je 13 dagen stevige bergmaaltijden, verzorging van je blaren – als je die hebt – door gecertificeerde EHBO’ers, ervaren gidsen op avontuurlijke wandelroutes en invulling van de dagen aan de hand van een programma rondom een eigentijds thema. De reis naar de startplek van het kamp en weer terug zit niet bij de prijs inbegrepen. Reken op ongeveer € 250,- voor de reis retour. In aanloop naar het kamp zal de staf een reisadvies opstellen maar uiteindelijk is de reis je eigen verantwoordelijkheid. 

Beschik je niet over de financiële middelen om de gehele kampprijs te betalen, neem dan contact met ons op. We willen graag dat het kamp voor iedereen toegankelijk is.