Norwik Georgië

Norwik Georgië vond plaats in de zomer van 2022. Hier verschijnt binnenkort informatie over de kampen van zomer 2023.

Norwik Georgië is een wandelkamp dat aankomende zomer van 1 tot 14 augustus 2022 zal plaatsvinden. Bestemming: de beroemde Kaukasus, Georgië. Het kamp is toegankelijk voor iedereen van 18 t/m 30 jaar.* Met een groep van maximaal 30 deelnemers trekken we een gebied in waar we omringd zijn door de natuur, een gebied dat zich leent voor lange wandeltochten, zwemmen in bergbeekjes en kampvuur in de avond.

Kamp
Het kamp heeft de volgende structuur: drie dagen wandelen, één dag rust. Met je tent, kleding, slaapzak en eten op je rug loop je iedere dag naar de volgende kampeerplek. Gemiddeld duurt een wandeldag 6 tot 8 uur. Elke wandeling zal weer anders zijn, afhankelijk van het terrein, de weersomstandigheden en de afstand tot de volgende locatie.  Je wandelt in een groepje met tenminste één staflid als begeleider. Eenmaal op de nieuwe plek aangekomen zetten we onze tenten op, koken we in groepjes op een brander en is er tijd om samen uit te rusten, een vuur te maken en vaak is er een avondprogramma waarin we zingen of een spel spelen. Gedurende het kamp komen we niet in de bewoonde wereld, dus we zijn echt aan de natuur overgeleverd.

Deelnemers
Iedereen met een normale conditie kan aan dit kamp deelnemen; je hoeft geen topatleet te zijn. Norwik Georgië is er voor zowel de ervaren wandelaar als voor de nieuwsgierige nieuweling. Omdat we in verschillende groepjes lopen kun je iedere dag opnieuw bepalen of je stevig door wilt wandelen, of het liever wat rustiger aan doet.
*) Het kamp is voor deelnemers van 18 t/m 30 jaar. Mocht je nog geen 18 zijn of boven de 30 en toch graag meewillen, neem dan contact met ons op via georgie@norwik.nl.

Organisatie en staf
De naam Norwik is een afkorting voor ‘Noorwegen Wilderniskamp’ en valt onder de Stichting Noorderlicht Kampen. Nadat Norwik jarenlang jongerenkampen had georganiseerd in Noorwegen, kregen we steeds vaker van enthousiaste hikers te horen dat er animo was voor een wandelkamp voor mensen ouder dan 23 jaar. Zo ontstond Norwik 23+. In de zomer van 2021 bestond ook Norwik Ruig, voor ervaren wandelaars die van uitdaging houden. Nu de stichting groeit ontstaan er steeds nieuwe ideeën en wordt de bestaande structuur van drie kampen (Jong, 23+ en Ruig) iets losgelaten. En zo ontstond het idee om naar Georgië te gaan met meerderjarige wandelaars. Norwik Georgië zal georganiseerd worden door een ervaren zeskoppige staf, met een passie voor trektochten in de bergen. Lees hier meer over de staf en hier over onze stichting.

Kosten
De prijs voor dit avontuur is € 495,-*. Hiervoor krijg je 14 dagen stevige bergmaaltijden, verzorging van je blaren – als je die hebt – door gecertificeerde EHBO’ers, ervaren gidsen op avontuurlijke wandelroutes en invulling van de dagen aan de hand van een programma rondom een eigentijds thema. De reis naar de startplek van het kamp en weer terug zit niet bij de prijs inbegrepen. Reken op ongeveer € 300,- voor de reis retour. In aanloop naar het kamp zal de staf een reisadvies opstellen maar uiteindelijk is de reis je eigen verantwoordelijkheid.

*) Om Norwik verder te kunnen laten groeien en tegelijkertijd toegankelijk te houden voor iedereen, hebben wij de mogelijkheid toegevoegd om een donatie te doen naast de kampprijs. Zo kan je zelf bepalen wat jij wilt geven voor deze reis. Norwik is een stichting zonder winstoogmerk, we verdienen dus niets aan jouw deelname. Onze missie is de wildernis toegankelijk maken. We organiseren daarom uitdagende wildernisreizen voor jongvolwassenen in de ongerepte natuur. Wil je meer weten over onze missie, lees hier dan verder.

Beschik je niet over de financiële middelen om de gehele kampprijs te betalen, neem dan contact met ons op. We willen graag dat het kamp voor iedereen toegankelijk is.