Norwik Jong

Binnenkort verschijnt hier meer informatie over de plannen van Norwik Jong voor aankomende zomer.

Norwik Jong is sinds 2012 een zomerkamp voor jongeren van 16 t/m 23 jaar. We gaan twee weken met 20 tot 30 jongeren op pad en trekken door de bergen. Met je backpack op je rug wandelen we door bossige dalen, over kale pieken, langs gladde meren en onstuimige beekjes. Elke avond bouwen we de tenten midden in de natuur op en doen creatieve activiteiten, zingen en genieten van kampvuurtjes.

Voorheen heette dit wandelkamp Norwik Noorwegen, dit jaar gaan we voor het eerst naar een ander land.

13912766_538315919708415_4016950384696589804_nTijdens het kamp worden wandeldagen afgewisseld met rustdagen. Op een wandeldag pakken we ’s ochtends onze tenten in (de liefhebbers nemen een ochtendduik!), zorgen we dat alle spullen weer in de rugzakken zitten, hijsen we de tassen op onze rug en wandelen we in kleine groepjes naar de volgende kampeerplek. Elke wandeling zal weer anders zijn, afhankelijk van het terrein, de weersomstandigheden en de afstand tot de volgende locatie. Grofweg zullen we op een wandeldag over de dag verspreid tussen de vier en zes uur aan het lopen zijn. Je loopt in verschillende groepjes naar de volgende aankomstplek, dus je kunt zelf kiezen of je liever wat sneller of wat langzamer loopt. Goed om te weten is dat iedereen met een normale conditie deze wandelingen kan lopen, je hoeft dus geen topatleet te zijn! Na het lopen zetten we op de nieuwe kampeerplek de tenten weer op, maken in kookgroepjes het avondeten en is er nog ruimte voor ontspanning en verdiepende activiteiten.

Tijdens een rustdag blijven we een dag op dezelfde plek. Er is dan tijd om bijvoorbeeld even lekker te luieren in de zon of je kleren te wassen, of bijvoorbeeld een extra groot kampvuur te maken. 14310573_943936172385468_2506326117700066271_oOf misschien ben je nog niet moe gewandeld en wil je liever nog een extra berg beklimmen. Behalve eigen tijd die je hebt op een rustdag, worden er ook gezamenlijke activiteiten ingepland. Dit kunnen sport- of spelvormen zijn, of creatieve onderdelen zoals muziek en theater.

Afhankelijk van de route zal in de voorbereiding het aantal wandel- en rustdagen worden ingedeeld. Grofweg is het zo dat er na ongeveer twee tot drie wandeldagen een rustdag plaatsvindt, waarna we weer twee tot drie dagen wandelen.

Elke dag zal anders zijn, maar wat je wel weet is dat je na 14 dagen weer terugkomt in de bewoonde wereld en een onvergetelijke ervaring hebt gehad. Je zult terugdenken aan de voldoening die het bereiken van de top gaf en de vele momenten waarin je samen met nieuwe of oude vrienden om het kampvuur gezeten hebt!

Ok, maar wat betekent Norwik nou precies en wie organiseert dat?

De naam Norwik is ontstaan uit Noorwegen wilderniskamp en valt onder de Stichting Noorderlicht Kampen. De staf bestaat uit zeven jonge en gepassioneerde mensen tussen de 23 en 30 jaar. Lees hier meer over onze stichting en waarom wij dit kamp organiseren.

De kampprijs voor dit avontuur is € 425

Hiervoor krijg je 14 dagen biologisch eten en drinken (voor zover je niet je beker in de beek doopt als je dorst hebt), verzorging van je blaren – als je die hebt – door de zuster, een avontuurlijke wandeltocht en creatieve workshops. Verder zorgen de staf en de andere deelnemers ervoor dat je een onvergetelijk kamp zult hebben!

De reis zit niet bij de kampprijs in13719650_10205609025823259_6673007897404825156_o. Deze zul je op eigen gelegenheid ondernemen, bijvoorbeeld in overleg met andere deelnemers. De staf zal reismogelijkheden voor je uitzoeken. Afhankelijk van of je de hele reis met de trein gaat of vliegt, moet je rekenen op €150,- tot €250,- reiskosten.

Hoe kan ik me aanmelden?! Door het aanmeldformulier in te vullen. Als je eerst meer informatie wilt of je hebt specifieke vragen, neem dan contact op met de Staf via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje op onze Facebook en Instagram!

Beschik je niet over de financiële middelen om de gehele kampprijs te betalen, neem dan contact met ons op. We willen graag dat het kamp voor iedereen toegankelijk is.

Beleef jij samen met ons dit geweldige avontuur?