Norwik Ruig

Binnenkort verschijnt hier meer informatie over de plannen van Norwik Ruig voor aankomende zomer.

Norwik Ruig het is een nieuw kamp van Stichting Noorderlichtkampen en zomer 2021 vond de eerste editie plaats in de Pyreneeën. Norwik Ruig is een 11 daags wandelkamp voor sportievelingen waarin we hoge bergen en diepe dalen zullen trotseren. De staf zal een spectaculaire wandeltocht voorbereiden waarin een beetje doorzettingsvermogen en een goede conditie zeker van pas zullen komen. Door het comfort van het dagelijks leven achter ons te laten en de fysieke uitdaging met de bergen aan te gaan, zou dit zomaar eens een onvergetelijke ervaring kunnen worden.

Durf jij het avontuur aan te gaan?

Kamp
Het kamp lijkt in de opzet op de andere Norwik kampen. Zo wandelen we elke dag met onze tent op de rug naar een nieuwe kampplek om de nacht door te brengen. Gedurende het kamp komen we niet in de bewoonde wereld, dus ben je echt aan de natuur overgeleverd.

Het verschil tussen Norwik Ruig en de andere kampen is dat bij dit kamp de nadruk zal liggen op de fysieke uitdaging van het wandelen. Naast het wandelen is er ook nog tijd om samen te zingen en om een leuk spel te spelen, maar dit is een minder groot onderdeel dan bij de andere kampen. 

We zullen elke ochtend vroeg opstaan en direct al onze spullen inpakken. Na een stevig ontbijt gaat de wandeldag van start. Gemiddeld zal een wandeldag 6 tot 8 uur duren met een enkele uitschieter. We wandelen in kleine groepjes met een ervaren staflid als begeleiding. Halverwege het kamp is er een rustdag om weer bij te komen.

Deelnemers
Norwik Ruig is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Je kunt mee als je al ervaring hebt met meerdaagse trektochten in de bergen. Als je hier nog geen ervaring mee hebt kun je ook mee als je hun sportieve doorzetter bent, al hoeft je ook geen topatleet te zijn. Twijfel je of je geschikt bent voor dit kamp? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Er is plaats voor 15 deelnemers.

Staf
Norwik Ruig zal georganiseerd worden door een ervaren vierkoppige staf, met een passie voor trektochten in de bergen. De staf zal (deels) bestaan uit voormalig stafleden van andere Norwik kampen. Hier lees je meer over wie wij zijn.

Kosten
De prijs voor dit avontuur is € 375,-. Hiervoor krijg je 14 dagen stevige berg maaltijden, verzorging van je blaren – als je die hebt – door gecertificeerde EHBO’ers, ervaren gidsen en een avontuurlijke wandelroute. De reis naar het kamp en weer terug zit niet bij de prijs inbegrepen. Reken op ongeveer € 200 voor de reis retour. In aanloop naar het kamp zal de staf een reisadvies opstellen maar uiteindelijk is de reis je eigen verantwoordelijkheid. 

Beschik je niet over de financiële middelen om de gehele kampprijs te betalen, neem dan contact met ons op. We willen graag dat het kamp voor iedereen toegankelijk is.