Veelgestelde vragen

Wat is Norwik?

Norwik staat voor Noorwegen wilderniskamp en is een zomerkamp van 14 dagen voor jongeren van 16 t/m 23 jaar. Het kamp wordt georganiseerd door (jong)volwassenen met verschillende interesses en achtergronden, maar wel een gezamenlijke passie voor wandelen in de wildernis! Dit enthousiasme willen zij graag overdragen aan jongeren, en daarom is in 2012 het kamp Norwik ontstaan. Omdat Norwik goed liep is In 2017 Norwik 23+ gestart, voor de wat oudere doelgroep 23 t/m 35 jaar. Met 23+ gaan we ook naar andere landen dan Noorwegen, maar we hebben besloten de naam Norwik te houden, omdat we het een leuke naam vinden. In 2021 is ook Norwik Ruig gestart, voor deelnemers die wat meer wandeluitdaging willen. Er zijn dus nu drie kampen, Norwik Jong, Norwik 23+ en Norwik Ruig. Met Norwik Jong gaat de staf elk jaar weer opnieuw op zoek naar een mooi en bijzonder natuurgebied om in te wandelen. Je zal dus nooit twee SC-2014-04-13-195041keer hetzelfde kamp meemaken. Wel weet je dat je bossen, moerassen, bergen, meren en hopelijk rendieren zal gaan zien! Norwik 23+ gaat elk jaar op zoek naar een gebied in Europa, we zijn al in Roemenië, Albanie/Kosovo en Noorwegen geweest. Op kamp zullen we voor fysieke uitdagingen komen te staan (nog éven die berg bedwingen en die beek oversteken…). Maar wat een voldaan gevoel geeft dat, om aan het eind van de wandeldag je tent op te zetten en je eten te koken, alles met wat je de hele dag hebt meegedragen! Behalve fysiek bezig zijn, zal er ook voldoende tijd en ruimte zijn om gezellig bij het kampvuur te zitten, creatieve activiteiten te ondernemen en vrienden te maken. Norwik… een geweldige ervaring om nooit te vergeten!

Back To Top

Voorbereiding? Voorbereidingsdag!

Ieder jaar organiseert de staf rond juni een voorbereidingsdag. We trekken niet onvoorbereid de wildernis in, een goede voorbereiding en controle van het materiaal is essentieel. Ook geeft de voorbereidingsdag je de mogelijkheid de andere deelnemers te leren kennen en reisplannen te smeden. Handig als je erbij bent! De precieze datum en locatie worden nog nader bekend gemaakt.

Back To Top

Ja.. maar wat gaan we nou écht doen?

Voordat het kamp begint ben je waarschijnlijk al een dag onderweg om de startplek te bereiken. Gedetailleerde informatie over het bereiken van de kamplocatie krijg je van de staf toegestuurd. Ook zullen we proberen om jullie (als je dat wilt) zoveel mogelijk samen te laten reizen, zodat je elkaar al een beetje leert kennen en niemand straks per ongeluk op de verkeerde bergtop staat!

Tijdens het kamp zelf worden wandeldagen afgewisseld met rustdagen. Op een wandeldag pakken we ’s ochtends onze tenten in, zorgen we dat alle spullen weer in de rugzakken zitten, hijsen we de9446463958_1311546f13_b tassen op onze rug en wandelen we na het ontbijt in kleine groepjes naar de volgende kampeerplek. Elke wandeling zal weer anders zijn, afhankelijk van het terrein, de weersomstandigheden en de afstand tot de volgende locatie. Grofweg zullen we op een wandeldag over de dag verspreid tussen de vier en zes uur aan het lopen zijn. Je loopt in verschillende groepjes naar de volgende aankomstplek, dus je kunt zelf kiezen of je liever wat sneller of wat langzamer loopt. Goed om te weten is dat iedereen met een normale conditie deze wandelingen kan lopen, je hoeft dus geen topatleet te zijn! In de middag stop je met je groepje op een fijne rustplek om samen je lunch te eten, die je bij het ontbijt hebt klaargemaakt. Aan het einde van de wandeling zetten we op de nieuwe kampeerplek de tenten weer op, maken in kookgroepjes het avondeten en is er nog ruimte voor ontspanning en verdiepende activiteiten.

Tijdens een rustdag blijven we een dag op dezelfde plek. Er is dan tijd om bijvoorbeeld even lekker te luieren in de zon of je kleren te wassen, of bijvoorbeeld 1147788_10200329758755343_1127210127_oeen extra groot kampvuur te maken. Of misschien ben je nog niet moe gewandeld en wil je liever nog een extra berg beklimmen. Hier is op een rustdag ruimte voor. Behalve eigen tijd die je hebt op een rustdag, worden er ook gezamenlijke activiteiten ingepland. Dit kunnen sport- of spelvormen zijn, of creatieve onderdelen zoals muziek en theater.

 

Afhankelijk van de route zal in de voorbereiding het aantal wandel- en rustdagen worden ingedeeld. Grofweg is het zo dat er na ongeveer twee tot drie wandeldagen een rustdag plaatsvindt, waarna we weer twee tot drie dagen wandelen.

Ook mogelijke terugreisopties zal de staf van te voren voor je uitzoeken. Het kamp eindigt in Noorwegen, dus als je liever op eigen houtje terugreist of bijvoorbeeld terug wilt liften, kan dat. Voor hen die liever samen terugreizen tot in Nederland, zoekt de staf de meest gunstige (snelle, goedkope) reisverbinding uit, zodat je niet alleen hoeft te reizen.

 

Back To Top

Wat kost het kamp Norwik?

De prijs voor dit avontuur is voor Norwik Jong en voor Norwik 23+ €425. Voor Norwik Ruig is het € 395,-. Hiervoor krijg je de hele reis biologisch eten en drinken (voor zover je niet je beker in de beek doopt als je dorst hebt), verzorging van je blaren – als je die hebt – door de zuster en zorgen de staf en de andere deelnemers ervoor dat je een onvergetelijk kamp zult hebben! De prijs kan zo laag gehouden worden doordat de stafleden de reis vrijwillig organiseren.
Let op: de reis van en naar het gebied zit niet bij de kampprijs in!

Back To Top

Hoe reis ik naar de startplek en wat kost het?

SC-2014-04-13-183257

De staf zoekt in de aanloop naar het kamp een aantal reismogelijkheden uit, maar je bent zelf verantwoordelijk om naar de startplek te reizen en je kan dus ook op een andere manier reizen. De reismogelijkheden ontvang je per email nadat je je hebt aangemeld, zodat je tijdig je reis kunt boeken of regelen. Afhankelijk van of je de reis met de auto, trein of bus gaat, moet je rekenen op €200,- tot €350,- reiskosten.

Back To Top

Wat moet ik allemaal meenemen? En waar zorgt de staf voor?

Zoals op elk kamp moet je ook voor Norwik een boel meenemen. Hoewel, bij ons is het eigenlijk zo dat je zo min mogelijk mee moet nemen. Alles wat je meeneemt moet je namelijk zelf meedragen! Een gedetailleerde paklijst vind je hier. Er zijn een paar belangrijke grote dingen die je moet lenen, huren of kopen, namelijk:

 • Een paar goede bergschoenen
 • Een goede (warme maar niet te zware) slaapzak
 • Een slaapmatje (eventueel te huur bij ons)
 • En een rugzak (eventueel te huur bij ons)
 • Als je een eigen lichtgewicht tent hebt, neem die dan zeker mee! Eventueel kun je bij ons een tentplek huren.

Als je bij ons iets wil huren geef bij aanmelding onderaan aan wat je zou willen huren, dan neemt de staf contact met je op voor meer informatie en prijzen.

De staf zorgt voor:

 • (Lichtgewicht tenten op aanvraag)
 • Branders
 • Potten en pannen
 • Landkaarten
 • EHBO spullen
 • Heel veel Gezelligheid
 • En nog veel meer…

Als je vragen hebt over de mee te nemen spullen, schroom dan niet om de staf een berichtje te sturen!

Back To Top

Hoe en tot wanneer kan ik mij aanmelden?

Je kan je aanmelden tot 15 juni via het aanmeldformulier. Als je eerst meer informatie wilt of je hebt specifieke vragen, neem dan gerust contact op met de staf via de contactpagina.

Back To Top

Tot wanneer kan ik me afmelden?

Je kunt je afmelden tot 15 mei, we brengen dan alleen €35,- administratiekosten in rekening. Eventuele betalingen zullen worden teruggestort. Ná 15 mei zullen we de volledige kampprijs in rekening brengen of zul je iemand anders moeten zoeken die in jouw plaats mee kan.

Back To Top