Norwik zoekt stafleden

Dag wandelliefhebbers,

De wandelorganisatie Norwik zoekt voor de zomer van 2022 nieuwe stafleden! 

Dit jaar zijn we weer op zoek naar enthousiaste mensen die ons team komen versterken. Ben jij 23 jaar of ouder? Hou je van wandelen en lijkt het je leuk om één van de wandeltochten te organiseren?

Geef je voor 16 januari op via info@norwik.nl. De kennismaking vindt plaats op zaterdag 22 januari 2022 van 10.00 tot 14.00u.

Norwik Jong
Norwik Jong is een wandelkamp voor deelnemers van 16 t/m 23 jaar dat twee weken lang dertig jongeren mee de bergen in neemt. Al sinds 2012 gaan we naar de Noorse bergen. Welke bergen komende zomer getrotseerd worden staat nog open.

Norwik Jong zoekt 3 á 4 nieuwe stafleden.

Norwik 23+
Norwik 23+ is een wandelkamp van twee weken voor deelnemers van 23 t/m 35 jaar. Dit kamp bestaat sinds 2017 en gaat jaarlijks met ongeveer 25 jongvolwassenen twee weken op reis. Het samen op pad zijn, de natuur en de eenvoud, zijn ingrediënten voor een onvergetelijke reis. Elk jaar besluit de staf zelf wat het land van bestemming wordt. De afgelopen jaren trokken we door de Karpaten van Roemenië, rond het drielandenpunt van Albanië, Kosovo en Montenegro en waren we in Jotunheimen, Noorwegen. Afgelopen zomer waren we samen met de stafleden en deelnemers van Norwik Jong in Bulgarije en komend jaar willen we een speciale Norwik editie maken waarin we door de bergen in Georgië trekken. De precieze randvoorwaarden willen we samen maken vanuit de spirit van Norwik. 

We zijn als enthousiast team (Hedwig, Marthy, Michiel, Rutger en Thomas) op zoek naar een vrouw die zichzelf en anderen in de bergen kan dragen. Die verantwoordelijk is en tijd en zin heeft om met ons deze reis vorm te geven! 

Norwik 23+ zoekt 1 nieuw vrouwelijk staflid.

Norwik Ruig
Afgelopen zomer was de eerste editie van Norwik Ruig, een kamp dat zowel fysiek als mentaal de uitdaging opzoekt. De route maakt meer hoogtemeters en de dagen zijn langer dan bij de andere kampen, waardoor de focus echt op het lopen ligt. Net zoals bij 23+ is de locatie onbepaald en zoekt de staf iedere keer samen naar een geschikt gebergte. Het kamp zelf zal twee weken duren en heeft plek voor ongeveer 18 deelnemers van 18-25 jaar. 

Norwik Ruig zoekt 2 nieuwe stafleden.

Wat houdt het in om als staflid mee te gaan?
Elk staflid neemt twee à drie grote taken op zich en werkt hier gedurende het jaar aan, samen met een mede-staflid. Taken kunnen bijvoorbeeld zijn: PR & werving, een eetplan opstellen en de bestelling verzorgen, EHBO, de route uitstippelen, muziek voorbereiden, vervoer regelen, financiën bijhouden en een inspirerend avondprogramma samenstellen. Je bent hier gemiddeld een paar uur per week mee bezig, met periodes van drukte en rustiger periodes. Naast de tijd die je besteedt aan je taken kom je vanaf  januari één keer in de drie tot vijf weken een avond of een hele dag samen. Op deze momenten geven we samen met de staf het kamp vorm, verdelen we de taken en maken we beslissingen over de grotere punten, zoals in welk thema het kamp dat jaar staat en welke route we lopen. Als de zomer nadert, zullen de voorbereidingen intensiever worden. De laatste maanden voor vertrek zal je twee á drie weekenden samenkomen voor een outdoor EHBO-weekend, een weekend waarin het eten wordt afgewogen en ingepakt, en een weekend dat we gezamenlijk de bus inladen. In de zomer ben je samen met je mede-stafleden gemiddeld 3,5 à 4 weken op pad om de wandeltocht voor te bereiden, uit te voeren en af te sluiten.

Wie zoekt Norwik?
Norwik zoekt betrokken en enthousiaste avonturiers met draagkracht, wandelervaring, organisatieplezier en een goede fysieke conditie, die tijd en zin hebben om een geweldige memorabele reis te organiseren!

Wij zijn opzoek naar mensen die ervaring hebben of zich willen ontwikkelen op het gebied van routes uitzetten, organiseren van een diepgaand programma rondom een thema, voedsel coördineren, materiaal, EHBO en de muziek verzorgen tijdens de reis. Daarnaast zijn er nog de administratieve taken te vervullen, zoals: het contact onderhouden met de deelnemers, de financiën, de promotie, website en social media onderhouden en teksten voor de nieuwsbrief schrijven.

Wat krijg je ervoor terug?
Je hebt een geweldige zomer in de bergen, waarin je samen bouwt aan een intense en grensverleggende belevenis voor deelnemers en stafleden. Je maakt een reis mogelijk voor jongvolwassenen die soms voor de eerste keer kennismaken met de bergen, lange wandeltochten en elkaar. Het levert ook bergen (😉) ervaring op: met name op het gebied van outdoor reizen, organiseren, dragen van verantwoordelijkheden, time-management, EHBO en persoonlijke groei. Je zult intensief samenwerken met enthousiaste jongvolwassenen die een hart hebben voor wandelen, natuur en avontuur. Samen zingen, dromen bij het kampvuur, zwemmen in ijskoude beken, banjeren door de stromende regen en onvergetelijke uitzichten… Verder worden alle reiskosten en de biologische maaltijden tijdens de voorbereiding en tijdens de wandeltocht vergoed. Je maakt dus zelf geen kosten.

Wat moet je doen om je aan te melden?
Ben je enthousiast geworden? Leuk! Meld je aan als kandidaat staflid. We vragen je een motivatiebrief te schrijven van één A4-tje. Vermeld hierin: naam, leeftijd, organisatie-ervaring, wandelervaring, of je een rijbewijs hebt, en eventueel je voorkeur voor één van de wandelkampen. 

Stuur je brief vóór 16 januari 2022 op naar: info@norwik.nl. Je hoort dan van ons of je uitgenodigd wordt voor verdere kennismaking. De kennismaking vindt plaats op zaterdag 22 januari 2022 van 10.00 tot 14.00u. Dus houd die datum alvast vrij!

Voor meer informatie, kijk op onze website of neem contact met Salomé (06 48 32 23 86) of Hedwig (06 55 90 74 68). We kijken uit naar je brief!

Wandelgroet,
De Norwik-staf