Norwik zoekt stafleden

Wandelorganisatie Norwik zoekt voor de zomer van 2024 nieuwe stafleden! 

We zijn op zoek naar enthousiaste stafleden die ons team komen versterken. Ben jij komende zomer 23 jaar of ouder? Houd je van wandelen en lijkt het je leuk om één van onze wandeltochten te organiseren? 

Elk jaar organiseert Norwik twee wandelkampen voor jongvolwassenen. Afgelopen jaar organiseerden we Norwik Noorwegen (leeftijd 16-26 jaar) en Norwik Balkan (leeftijd 18-30 jaar). Welke kampen we komende zomer organiseren en voor welke leeftijdsgroep, staat nog niet vast en wordt met de nieuw te vormen staven bepaald. 

Wat houdt het in om als staflid mee te gaan met één van de wandeltochten van Norwik? 

Voorbereiding
De voorbereidingen van het kamp beginnen in november. Samen met de rest van de staf bepaal je wat voor kamp je neer wilt gaan zetten en voor welke doelgroep. Als dat duidelijk is kan de promotie van start! In de maanden daarop ben je als staf bezig met allerlei zaken, zoals: de route tot in detail uitwerken, een eetplan opstellen en de bestellingen doen, EHBO voorbereiden, het kampthema uitwerken, de financiën en deelnemersregistratie bijhouden etc. Ook wordt er op Norwik gezongen, geleid door één van de stafleden.

Elk staflid neemt twee à drie grote taken op zich en werkt hier gedurende het jaar aan, samen met een mede-staflid. Je bent hier gemiddeld een paar uur per week mee bezig. Naast de tijd die je besteedt aan je taken kom je ongeveer één keer per maand een avond samen. Ook zullen er één of meerdere stafweekenden zijn waarin je met de staf gaat kamperen. Op deze momenten wordt met de hele staf het kamp vormgegeven, worden taken verdeeld, beslissingen genomen over de belangrijke punten en is er alle tijd om je mede-stafleden goed te leren kennen.

Als de zomer nadert, zullen de voorbereidingen intensiever worden. Alle stafleden van Norwik volgen samen een outdoor EHBO-cursus van een weekend. Daarnaast moet al het eten afgewogen worden en moeten de organisatorische puntjes op de i worden gezet. Daarna is het tijd voor vertrek!

Uitvoering
De uitvoering van het kamp bestaat uit drie onderdelen: voorkamp, het kamp zelf en nakamp. Het geheel neemt meestal 3,5 tot 4 weken in beslag. Ongeveer een week voor aanvang van het kamp vertrek je met de staf, al het eten en materiaal naar de plek van bestemming. Daar heb je dan de tijd om het eten naar een aantal dropplekken langs de route te brengen en de laatste voorbereidingen voor de komst van de deelnemers te treffen.

En dan is het eindelijk tijd voor de start van het kamp. Op kamp heb je als staflid persoonlijke verantwoordelijkheden zoals het dagprogramma leiden, de muziek of EHBO verzorgen. Daarnaast ben je vooral een duizendpoot; tijdens het wandelen heb je de leiding over een wandelgroepje, je zorgt ervoor dat iedereen de kampgebruiken kent om het kamp draaiende te houden, in onverwachte situaties neem je de besluiten en bovenal zorg je voor een goede sfeer. Na het kamp wordt de tijd genomen om met de staf te evalueren om vervolgens huiswaarts te keren. 

Wie zoekt Norwik?
Norwik zoekt betrokken en enthousiaste avonturiers met draagkracht, wandelervaring, initiatief, een groot verantwoordelijkheidsgevoel, organisatie-plezier en een goede fysieke conditie, die tijd en zin hebben om een geweldige reis te organiseren!

Wij zijn opzoek naar mensen die ervaring hebben of zich willen ontwikkelen op het gebied van routes uitzetten, groepsmanagement, het organiseren van een diepgaand programma rondom een thema, voedsel coördineren, outdoor-materiaal beheren, EHBO verzorgen, en de muziek begeleiden tijdens de reis. Mocht je met een aantal van deze zaken nog geen ervaring hebben; geen zorgen. Er zijn ervaren stafleden waar je van kunt leren. Het is vooral belangrijk dat je zin hebt hier tijd in te steken!

Wat krijg je ervoor terug?
Je hebt een geweldige zomer in de bergen, waarin je samen bouwt aan een intense en grensverleggende belevenis voor deelnemers en stafleden. Je maakt een reis mogelijk voor jongvolwassenen die soms voor de eerste keer kennismaken met de bergen, lange wandeltochten en elkaar. Het levert ook bergen 🙂 ervaring op: met name op het gebied van (route) planning, organiseren, dragen van verantwoordelijkheden en EHBO. Je zult intensief samenwerken met enthousiaste jongvolwassenen die een hart hebben voor wandelen, natuur en avontuur. Samen zingen, sterren kijken bij het kampvuur, zwemmen in ijskoude beken, banjeren door de stromende regen en onvergetelijke uitzichten… Verder worden alle reiskosten en de (veelal biologische/duurzame) maaltijden tijdens de voorbereiding en tijdens de wandeltocht vergoed. Je maakt dus zelf geen kosten.

Wat moet je doen om je aan te melden?
Ben je enthousiast geworden? Leuk! Meld je dan aan als kandidaat staflid. We vragen je een motivatiebrief te schrijven van ongeveer één A4-tje. Vermeld hierin onder andere je leeftijd, organisatie-ervaring, wandelervaring en of je een rijbewijs hebt.

Stuur je brief vóór zaterdag 18 november 2023 op naar: info@norwik.nl. Je hoort dan van ons of we je uitnodigen voor verdere kennismaking op de stafwervingsdag op zaterdag 25 november van 10:00 – 14:00 uur. Houd die datum dus alvast vrij! Tijdens deze dag zullen we met de huidige en kandidaat-stafleden een aantal activiteiten ondernemen om elkaar beter te leren kennen. Na deze dag zullen we met de huidige stafleden de staven voor komende zomer samenstellen. Snel daarna zullen we je laten weten of wij jou als staflid willen aannemen!

Meer informatie over onze organisatie kun je hier vinden en voor verdere vragen kun je contact opnemen met info@norwik.nl. We kijken ernaar uit om je te leren kennen!