Staf Norwik Balkan

Marthy  31  Den Haag
Euritmiedocent en danser. Staflid sinds zomer 2014.

“Norwik is één van mijn hoogtepunten van het jaar. Natuur om mij heen, de wind in mijn gezicht en een rugzak op mijn rug is het ultieme gevoel van vrijheid voor mij. Ik neem ook graag een duik in de ijskoude bergbeekjes! Spring jij met mij mee het water in?”

Léon  25  Utrecht
Student Geneeskunde en toegepaste Ethiek. Maakt zijn debuut bij Norwik.

“Sinds enkele jaren ben ik gegrepen door het wandelen in de bergen. Met magische kleuren paletten, ijskoude beekjes en ongeëvenaarde stiltes, brengen de bergen elke dag iets anders met zich mee. Toen ik vorig jaar voor het eerst mee ging op Norwik, voegde het groepsleven daar nog een verdiepende laag aan toe. Samen op avontuur in de bergen, met een fijne groep mensen, geeft Norwik zijn unieke karakter. Tijdens de reis kan ik met je meedenken over je medische vragen, een filosofische discussie voeren of samen vol bewondering om ons heen staren.”

Anne 29 Utrecht
Humanistisch geestelijk verzorger en (hulp) kok. Staflid sinds zomer 2022.

“De grootsheid van de bergen verrast mij iedere keer weer en helpt mij het leven vanuit verschillende perspectieven te zien. In de bergen voel ik mij altijd klein en groot tegelijkertijd; klein en speels ten opzichte van de spectaculaire omgeving en groots omdat ik hier doorheen kan bewegen. Graag maak ik verbinding en deel ik deze ervaring met anderen door elkaar te leren kennen in de natuur. Ik ben er om de berg met je op te rennen of juist stap voor stap in het passende tempo vooruit te komen, je blaren te verzorgen, je verhalen te horen of mijn Snicker te delen als je even niet meer kan.”

Iris 27 Toulouse
Danser en choreograaf. Staflid in 2019 en 2023.

“Na een eerste zomer als staflid met Norwik mee te gaan in 2019, een volgende zomer mét organisatie maar zonder kamp (vanwege covid), heb ik sinds die eerste keer Norwik elke zomer een klein leeg plekje van gemis in mijn hart. Norwik is voor mij een moment van terug komen bij mijzelf, terwijl ik omringd ben door een prachtige groep mensen te midden van de meest indrukwekkende natuur. Samen zingen, samen eten, samen in de ijskoude bergbeekjes zwemmen, samen lachen, misschien zelfs samen huilen, dat alles is Norwik. Als een soort moderne intense tweeweekse cursus in ‘het leven’, maar dan in de meest simpele vorm: namelijk met alles wat je nodig hebt op je rug! Zullen we samen zingen, eten, zwemmen, lachen en huilen? Tot van de zomer!’

Thomas  32  Amsterdam 
Arts. Staflid bij Norwik sinds zomer 2021.

“Nadat ik deelgenomen had aan, zo bleek later, het allerlaatste zweden wandelkamp van de Helios kampen (voorloper van Norwik) is bij mij het vuur aangestoken voor het wandelen, het zingen en de warmte van een diverse groep mensen die dezelfde voorliefde voor de natuur delen. Ik herinner mij het als een magisch samenspel tussen kunst, sport en zelfontplooiing. Inmiddels meer dan 10 jaar later sta ik als arts gereed om tijdens het kamp de EHBO en de route te verzorgen.”

Paula  25  Groningen
Fietskoerier en docent Sociale Wetenschappen. Maakt haar debuut bij Norwik.

“Ik wandel zodat ik op plekken kan komen die je enkel te voet kan bereiken. Door al mijn spullen mee te nemen is het mogelijk om steeds langer in die heerlijke wildernis te mogen zijn. Ik geniet van de afstand tot de “normale wereld” waarbij het tijdens deze wandeling enkel draait om wat je op dit moment ervaart. Ik kan niet wachten om komende zomer weer in het moment op te mogen gaan en samen met de groep even helemaal van de aardbol te verdwijnen.”

Hedwig  28  Utrecht
Docent pedagogiek en ritueelmaker in opleiding. Staflid sinds zomer 2021.

“Ken je dat gevoel wanneer je een foto ziet van een mooi natuurgebied en denkt: ‘Daar wil ik ook zijn…’?
Ik kan niet wachten om met een groep fijne mensen twee weken lang buiten te leven, even weg van alle drukte en prikkels, en dan ervaren wat het met je doet: de wind, regen, zon, hoe veel lekkerder het eten smaakt in de buitenlucht, hoe je omgaat met de ongemakken en wie de mensen om je heen eigenlijk zijn. Voor de tweede keer mag ik mee als staflid, o.a. om te zorgen voor kopjes thee en pleisters, mooie liedjes en goede gesprekken bij het kampvuur.”