1220805_Norwik_Albanië_7943
Beste avonturier,

De dagen worden korter en langzaam begint het ook kouder te worden. Kortom, de tijd van het jaar om behaaglijk onder een dekentje te kruipen met iets te lezen. Wat past daar nou beter bij de nieuwsbrief van Norwik!

In deze nieuwsbrief kun je lezen wat de twee kampen, Norwik Albanië en Norwik Georgië, afgelopen zomer beleeft hebben. Maar dat niet alleen, er is namelijk ook een oproep aan jullie. Norwik zoekt namelijk weer nieuwe stafleden voor komende zomer! Ben - of ken jij iemand van 23 jaar of ouder die het wel ziet zitten om een avontuurlijke wandeltocht te organiseren en begeleiden? Lees dan snel verder!
Logo groot

Norwik nieuwsbrief november 2022

instagram facebook 
BSC04056

Norwik zoekt stafleden

Norwik zoekt voor de zomer van 2023 nieuwe stafleden! Ben jij 23 jaar of ouder? Hou je van wandelen en lijkt het je leuk om één van de wandeltochten te organiseren? Alle informatie vind je hier:
Meld je als kandidaat staflid aan vóór 11 november via info@norwik.nl. De kennismaking vindt plaats op zaterdag 19 november 2022.
220806_Norwik_Albanië_8196

Norwik Albanië 2022 terugblik

Norwik Albanië heeft afgelopen zomer niet alleen door Albanië gelopen, maar ook nog door Kosovo en Montenegro! Het was een prachtig avontuur met een groep van 37 enthousiaste deelnemers en stafleden. Het berggebied op de grens van bovengenoemde landen is een mooi ruig gebied met vele wandelmogelijkheden. We hebben genoten van de rust en ruimte, van de ‘Accursed mountains’ en van de vriendelijke plaatselijke bevolking die we af en toe tegenkwamen. De onafgebroken zon was zowel onze vriend als vijand. Vriend als we na een duik in een bergmeertje behaaglijk op konden warmen of als de zon ‘s avonds langzaam achter de bergen zakte wat een prachtig gezicht opleverde. Vijand, als we overdag in de brandende zon een bergpas op moesten zwoegen. Het hoogtepunt van de tocht was de beklimming van de Zla Kolata, met 2534 meter de hoogste berg van Montenegro. Het dieptepunt was wellicht een virus (geen Covid) dat menigeen onder de leden heeft gekregen, maar dat mocht de pret niet écht drukken want we zijn er allemaal weer gezond uitgekomen!
In het 12 dagen durende kamp is de groep deelnemers (17 tot 25 jaar) en stafleden tot een hechte gemeenschap geworden. We hebben heerlijk met elkaar gezongen, naar elkaars ‘Norwik Talks’ (het Norwik equivalent van Ted Talks) geluisterd en een meeslepende soap gespeeld. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd kamp!
soc24

Norwik Georgië 2022 terugblik

Op 22 augustus schreef Anne, een van de zes stafleden, net na terugkomst uit Georgië het volgende over haar - toen nog verse - herinnering aan Norwik Georgië 2022:
“Moeder Georgië heeft ons precies dat gegeven wat we net aankonden. De natuur was onmeetbaar krachtig; de onafgebroken stortvloed van water, overal waar wij kwamen. De scherpe zon, het bizarre onweer, de weidse vergezichten, de glooiende bergen die soms woest en dan weer de vrede zelf waren. Ik heb mij voor kunnen stellen hoe groepjes mensen ooit dorpen zijn gaan bouwen en Goden zijn gaan aanbidden om vat te krijgen op de plek waar ze waren. De noodzaak van geborgenheid is basaal en de ervaring van krachtig zijn is zo waardevol en zo ver van ons dagelijks leven in de stad verwijderd. Stap voor stap en steen voor steen zijn we met veel toewijding en draagkracht de bergen door getrokken, waarin we als groep onze grenzen, maar vooral onze mogelijkheden tegen zijn gekomen.”
Anne vertelde treffend dat “dit verhaaltje een groot deel dekt van mijn ervaring in de bergen. De schoonheid was onmeetbaar en de mensen die we tegen zijn gekomen bijzonder en vol verhalen.

Georgië was een land dat voor ons Norwikkers nieuwe uitdagingen met zich meebracht. Zo hebben we koffers met Karg krakers en Tartex geïmporteerd - wat een bijzonder contrast vormde met de omgeving waar we dit nuttigden. We hebben routes gelopen (en soms zelf gevormd) die maar door weinig bergschoenen eerder waren bedwongen. Norwik Georgië is een reis geweest die ons uitgedaagd heeft op vele vlakken en ons heeft geleerd hoe rijk het leven in de bergen is. We hebben ervaren hoe sterk we zijn als groep mensen en hoeveel kracht en levensenergie er los komt als je jezelf onderdompelt in de schoonheid van de natuur.


We hebben een bijzonder avontuur gehad en zien ontzettend uit naar reizen in de toekomst die Norwik weer gaat ondernemen! Wil jij tijdens de volgende editie, zomer 2023, ook onderdeel zijn van de staf? Meld je dan aan voor de stafwerving.

Wist je dat ...

... de Norwik kampen op zowel Facebook als Instagram vanaf heden te vinden zijn op één gebundelde pagina? Volg ons hier:
instagram facebook 
20210727-_MG_3164
Email Marketing Powered by MailPoet