Norwik Noorwegen

Dit kamp vond plaats in de zomer van 2023. De plannen voor het kamp van van 2024 zullen we rond januari 2024 hier plaatsten.

Norwik Noorwegen is een tweeweeks wandelkamp voor echte natuurliefhebbers en sportievelingen van 16 t/m 26 jaar* waarin we de ruige Noorse wildernis zullen ontdekken. Het kamp begint rond het middaguur van zaterdag 29 juli en duurt tot de vroege ochtend van zaterdag 12 augustus. De staf zal een spectaculaire wandeltocht voorbereiden langs hoge toppen, groene bossen, koude bergmeertjes en prachtige vergezichten.

Durf jij het avontuur aan te gaan?

* Ben je ouder dan 26 jaar maar wil je toch graag met ons mee naar Noorwegen? Neem dan contact met ons op.

Kamp
Elke ochtend staan we in alle vroegte op, pakken onze spullen in en na een stevig ontbijt wandelen we met onze tent op de rug naar de volgende kampplek om de nacht door te brengen. Gedurende het kamp komen we niet in de bewoonde wereld, dus je bent echt aan de natuur overgeleverd. We wandelen in kleine groepjes, die per dag verschillen, met een ervaren staflid als begeleiding. Na elke drie dagen wandelen is er een rustdag met leuke activiteiten om weer een beetje bij te komen.

Per dag zal er gemiddeld zo’n vijf uur gewandeld worden maar dit kan afhankelijk van de route van dag tot dag behoorlijk verschillen. Aangekomen op de plek van het kampement heb je in de middag over het algemeen tijd voor een duik, om een boek te lezen of om lekker te ontspannen. Degenen die ‘s middags nog niet uitgewandeld zijn kunnen een topje in de buurt beklimmen. Na het avondeten is er een avondprogramma met bijvoorbeeld zang, spel, creatieve of verdiepende activiteiten. Dit zal per dag verschillen.

De omstandigheden zullen op kamp primitief zijn. Je hebt niks anders mee dan wat je zelf op je rug draagt. Er is geen warme douche, geen dak anders dan je tentzeil en geen telefoonbereik. In plaats daarvan zijn er heerlijk frisse meren, sterren, regen, wind en zon! 

Materiaal
Na aanmelding krijg je een uitgebreide brief met informatie en een paklijst. Een aantal zaken zijn wellicht al goed om vóór je aanmelding te weten. Om mee te gaan met Norwik heb je een stevige wandelrugzak, waterdichte wandelschoenen, een lichtgewicht tent, een matje en slaapzak nodig. Norwik heeft eigen branders, pannen en (indien nodig) waterfilters, deze hoef je dus niet zelf mee te nemen. Het is mogelijk een plek in een gedeelde tent, rugzak of matje te huren via de Stichting Noorderlicht Kampen. Ben je hierin geïnteresseerd, dan kun je dit hier via de site aangeven. Voor meer informatie over de uitrusting, klik hier.

Voor wie?
Norwik Noorwegen is een avontuurlijk wandelkamp voor circa 30 jongeren en jong- volwassenen. We houden in principe een leeftijdscategorie van 16 tot en met 26 jaar aan. Ben je ouder en wil je toch graag met ons mee naar Noorwegen? Neem dan contact met ons op en misschien kun je toch mee.

Om mee te gaan met Norwik Noorwegen hoef je geen topatleet te zijn, een gemiddelde basisconditie volstaat. Verder heb je een sportieve instelling en een gezonde dosis doorzettingsvermogen nodig.

Twijfel je of je geschikt bent voor dit kamp? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via noorwegen@norwik.nl

Organisatie
Norwik Noorwegen zal georganiseerd worden door een ervaren staf van acht vrijwilligers, met een passie voor trektochten in de bergen. Lees hier meer over de staf.

De naam Norwik is een afkorting voor “Noorwegen Wilderniskamp” en valt onder de Stichting Noorderlicht Kampen. De stichting organiseert wandelkampen sinds de zomer van 2014 en ook dit jaar gaan er twee kampen de bergen in, Norwik Noorwegen en Norwik Balkan.

Kosten
De prijs voor dit avontuur is € 500,-. Hiervoor krijg je twee weken stevige bergmaaltijden, verzorging van je blaren – als je die hebt – door gecertificeerde EHBO’ers, ervaren gidsen op avontuurlijke wandelroutes en invulling van de dagen aan de hand van een programma rondom een eigentijds thema. De reis naar de startplek van het kamp en weer terug zit niet bij de prijs inbegrepen. Reken op ongeveer € 250,- voor de reis retour. In aanloop naar het kamp zal de staf een reisadvies opstellen maar uiteindelijk is de reis je eigen verantwoordelijkheid. 

Stichting Noorderlicht Kampen is een organisatie zonder winstoogmerk. De prijs die je betaalt, wordt geheel besteed aan de reis en het financieel gezond houden van de organisatie.

Beschik je niet over de financiële middelen om de gehele kampprijs te betalen, neem dan contact met ons op. We willen graag dat het kamp voor iedereen toegankelijk is.