Norwik IJsland

Dit kamp is vol. Je kan je nog wel aanmelden voor de wachtlijst.

Norwik IJsland is een wandelkamp dat aankomende zomer van 5 t/m 20 augustus 2024 zal plaatsvinden. Een unieke bestemming: het land van uitgestrekte vlaktes, gletsjers, aarde in alle kleuren, zwaveldampen, koude winden en warmtebronnen. 

Het kamp is toegankelijk voor iedereen van 18 t/m 30 jaar*. Met een groep van maximaal 25 deelnemers en 5 stafleden trekken we een gebied in waar we omringd zijn door de spectaculaire IJslandse natuur, een gebied dat zich leent voor lange wandeltochten, zwemmen in bergmeertjes en prachtige vergezichten.

Durf jij het avontuur aan te gaan? Meld je hier aan (voor de wachtlijst)!

* Het kamp is voor deelnemers van 18 t/m 30 jaar. Mocht je net buiten deze leeftijdsgroep vallen en toch graag mee willen, neem dan contact met ons op via ijsland@norwik.nl.

Kamp
Het kamp heeft de volgende structuur: drie dagen wandelen, één dag rust. Met je tent, kleding, slaapzak, matje en eten op je rug loop je iedere dag naar de volgende kampeerplek. Meestal doen we er een hele dag over om naar de volgende slaapplek te komen. Elke wandeling zal weer anders zijn, afhankelijk van het terrein, de weersomstandigheden en de afstand tot de volgende locatie.

Je wandelt in een groepje met tenminste één staflid als begeleider. Eenmaal op de nieuwe plek aangekomen zetten we onze tenten op, koken we in groepjes op een brander en is er tijd om samen uit te rusten. Elke dag is er een (avond)programma met bijvoorbeeld zang, spel, creatieve of verdiepende activiteiten. Dit zal per dag verschillen.

De omstandigheden zullen op kamp primitief zijn. Gedurende het kamp is er geen douche (als je een bergmeertje niet meetelt), geen mobiel bereik en komen we niet of nauwelijks in de bewoonde wereld. In plaats daarvan zijn er wel heerlijk frisse meren, regen, wind en zon! 

Materiaal
Als je je aanmeldt, krijg je een uitgebreide brief met informatie en een paklijst. Om mee te gaan met dit kamp heb je een stevige wandelrugzak, waterdichte wandelschoenen, een lichtgewicht tent, een matje en een slaapzak nodig. Voor IJsland in het bijzonder geldt dat warme, winddichte en waterafstotende kleding geen overbodige luxe zijn. Norwik heeft eigen branders, pannen en (indien nodig) waterfilters. Die hoef je dus niet zelf mee te nemen. Het is mogelijk om een backpack, matje en/of een plek in een gedeelde tent te huren via Norwik. Ben je hierin geïnteresseerd, dan kun je dit hier via de site aangeven. Voor meer informatie over de uitrusting, klik hier.

Voor wie?
Iedereen met een goede conditie kan aan dit kamp deelnemen. Norwik IJsland is er voor zowel de ervaren wandelaar als voor de nieuwsgierige nieuweling. Omdat we in verschillende groepjes lopen kun je iedere dag opnieuw bepalen of je stevig door wilt wandelen, of het liever wat rustiger aan doet. Twijfel je nog of het kamp iets voor jou is, of heb je vragen hierover, neem dan contact op met ons via ijsland@norwik.nl.

Organisatie
Norwik IJsland zal georganiseerd worden door een ervaren staf van vijf vrijwilligers, met een passie voor trektochten in de bergen. Lees hier meer over de staf.

De naam Norwik is een afkorting voor “Noorwegen Wilderniskamp” en valt onder de Stichting Noorderlicht Kampen. De stichting organiseert wandelkampen sinds de zomer van 2014. Lees hier meer over onze stichting. Dit jaar gaan er twee kampen de bergen in, Norwik IJsland en Norwik Roemenië.

Kosten
De prijs voor dit avontuur is € 875,-*. Hiervoor krijg je 15 dagen stevige bergmaaltijden, verzorging van je eventuele blaren door gecertificeerde EHBO’ers, ervaren stafleden om de avontuurlijk wandelroutes te begeleiden en invulling van de dagen aan de hand van een programma rondom een eigentijds thema. Het organiseren van een kamp in IJsland is niet goedkoop (denk bijvoorbeeld aan voedselprijzen en het huren van een terreinwagen), daarom is de kampprijs hoger dan je misschien van ons gewend bent. 

De reis naar de startplek van het kamp en weer terug zit niet bij de prijs inbegrepen. Reken op ongeveer € 500,- voor de reis retour. In aanloop naar het kamp zal de staf een reisadvies opstellen maar uiteindelijk is de reis je eigen verantwoordelijkheid. Houd ook rekening met eventuele extra kosten voor jezelf als je nieuwe kleding of kampeerspullen moet kopen. Je kunt hierop besparen door materiaal te lenen of huren.

* Om Norwik verder te kunnen laten groeien en tegelijkertijd toegankelijk te houden voor iedereen, hebben wij de mogelijkheid toegevoegd om een donatie te doen naast de kampprijs. Stichting Noorderlicht Kampen is een organisatie zonder winstoogmerk, we verdienen dus niets aan jouw deelname. De prijs die je betaalt, wordt geheel besteed aan de reis en het financieel gezond houden van de organisatie. Wil je meer weten over onze organisatie en missie, lees hier dan verder.

Beschik je niet over de financiële middelen om de gehele kampprijs te betalen, neem dan contact met ons op via ijsland@norwik.nl. We willen graag dat het kamp voor iedereen toegankelijk is.