Norwik Roemenië

Dit kamp is vol. Je kan je nog wel aanmelden voor de wachtlijst.

Norwik Roemenië is een wandelkamp voor echte natuurliefhebbers. Het vindt komende zomer plaats van 27 juli t/m 10 augustus 2024 in de ongerepte natuur van de Roemeense Karpaten!

Dit wandelkamp is bedoeld voor alle sportievelingen van 18 t/m 30 jaar*. Met een groep van zo’n 30 deelnemers trekken we een berggebied in dat zich leent voor lange wandeltochten, zwemmen in bergbeekjes en een kampvuur in de avond.

Durf jij het avontuur aan te gaan? Meld je hier aan (voor de wachtlijst)!

* Het kamp is voor deelnemers van 18 t/m 30 jaar. Mocht je net buiten deze leeftijdsgroep vallen en toch graag mee willen, neem dan contact met ons op via roemenie@norwik.nl.

Kamp
Op het tweeweeks wandelkamp wisselen we telkens een aantal wandeldagen af met een rustdag. We staan vroeg op en lopen met tent, kleding, slaapzak en eten op de rug naar de volgende kampeerplek. Gemiddeld wandelen we 6 tot 8 uur, inclusief pauzes. Dit kan van dag tot dag behoorlijk verschillen, afhankelijk van de route, het terrein en het weer. We lopen in kleine variërende groepjes onder begeleiding van tenminste één staflid. Omdat we in verschillende groepjes lopen ben je iedere dag vrij om te bepalen of je stevig door wilt wandelen of het liever wat rustiger aan doet.

Aangekomen op de nieuwe plek bouwen we ons kampement en is er tijd om een duik te nemen of wat uit te rusten. We koken ons avondeten op branders en daarna volgt een avondprogramma met zingen, een spel of andere activiteiten. Op de rustdagen is er ruimte om bij te komen en bieden we een verdiepend programma, aansluitend bij het kampthema. 

Gedurende het hele kamp komen we niet in de bewoonde wereld, dus we dompelen onszelf helemaal onder in de wildernis. Je hebt alleen mee wat je zelf op je rug draagt en de omstandigheden zijn primitief. Er is geen warme douche en geen telefoonbereik. In plaats daarvan zijn er heerlijk frisse meren, sterren, regen, wind en zon!

Materiaal
Na aanmelding krijg je een uitgebreide brief met informatie en een paklijst. Een aantal zaken zijn wellicht al goed om vóór je aanmelding te weten. Om mee te gaan met Norwik heb je een stevige wandelrugzak, waterdichte wandelschoenen, een lichtgewicht tent, een matje en een slaapzak nodig. Norwik heeft eigen branders, pannen en (indien nodig) waterfilters. Dit hoef je dus niet zelf mee te nemen. Het is mogelijk om een plek in een gedeelde tent, wandelrugzak of matje te huren via Norwik. Ben je hierin geïnteresseerd, dan kun je dit hier via de site aangeven. Voor meer informatie over de uitrusting, klik hier.

Voor wie?
Je hoeft geen topatleet te zijn, maar een goede basisconditie is belangrijk om de tocht met plezier te voltooien. Daarnaast heb je een gezonde dosis doorzettingsvermogen nodig. Zowel de ervaren wandelaar als de nieuwsgierige nieuweling die zin heeft in een uitdaging is welkom om dit avontuur samen aan te gaan. Twijfel je of je geschikt bent voor het kamp? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via roemenie@norwik.nl.

Organisatie
De naam Norwik is een afkorting van ‘Noorwegen Wilderniskampen’ en valt onder de Stichting Noorderlicht Kampen. Norwik organiseert al jarenlang wandelkampen naar Noorwegen, maar sinds 2016 verkent Norwik ook andere ruige bestemmingen. Dit jaar gaat er één wandelkamp naar IJsland en één naar Roemenië. Norwik Roemenië wordt georganiseerd door een staf van zeven vrijwilligers met een passie voor trektochten in de bergen. Lees hier meer over de staf en hier meer over onze stichting.

Kosten
De prijs voor dit Norwik kamp is € 550,-*. Hiervoor krijg je drie keer per dag stevige bergmaaltijden, verzorging van je eventuele blaren door EHBO’ers en ervaren stafleden om de wandelroutes te begeleiden. De reis naar de startplek van het kamp en weer terug zit niet bij de prijs inbegrepen. Vanaf Nederland is Roemenië goed over land te bereiken. Reken op €300,- tot €500,- voor de reis retour. In aanloop naar het kamp stelt de staf een reisadvies op, maar uiteindelijk is de reis je eigen verantwoordelijkheid.

* Om Norwik verder te kunnen laten groeien en tegelijkertijd toegankelijk te houden voor iedereen, hebben wij de mogelijkheid toegevoegd om een donatie te doen naast de kampprijs. Stichting Noorderlicht Kampen is een organisatie zonder winstoogmerk, we verdienen dus niets aan jouw deelname. De prijs die je betaalt, wordt geheel besteed aan de reis en het financieel gezond houden van de organisatie. Wil je meer weten over onze organisatie en missie, lees hier dan verder.

Wil je graag mee, maar beschik je niet over de financiële middelen om de kampprijs te betalen? Neem dan contact met ons op via roemenie@norwik.nl. We willen graag dat het kamp voor iedereen toegankelijk is, dus we denken graag mee over een oplossing.