Staf Norwik IJsland

Hedwig  29  Utrecht
Docent muziek en pedagogiek & freelance ritueelmaker. Staflid sinds zomer 2021.

“Ken je dat gevoel wanneer je een foto ziet van een mooi natuurgebied en denkt: ‘Daar wil ik ook zijn!’ En dan het liefst nu meteen? Ik kan niet wachten om met een groep fijne mensen twee weken lang buiten te leven, even weg van alle drukte en prikkels, en dan ervaren wat het met je doet: de wind, regen, zon, hoe veel lekkerder het eten smaakt in de buitenlucht, hoe je omgaat met de ongemakken en wie de mensen om je heen eigenlijk zijn. Voor de vierde keer mag ik mee als staflid, o.a. om te zorgen mooie muziek en goede gesprekken bij het kampvuur.”

Thomas 33  Amsterdam 
Arts. Staflid sinds zomer 2021.

“Nadat ik deelgenomen had aan, zo bleek later, het allerlaatste zweden wandelkamp van de Helios kampen (voorloper van Norwik) is bij mij het vuur aangestoken voor het wandelen, het zingen en de warmte van een diverse groep mensen die dezelfde voorliefde voor de natuur delen. Ik herinner mij het als een magisch samenspel tussen kunst, sport en zelfontplooiing. Inmiddels meer dan 10 jaar later sta ik als arts gereed om tijdens het kamp de EHBO en de route te verzorgen.”

Yanou 24 Den Haag
Schaapherder & pedagoog in opleiding. Staflid sinds dit jaar. 

“Ik heb altijd al een grote voorliefde gehad voor buiten en bergen, maar na mijn eerste Norwik als deelnemer in 2016 is ook mijn enthousiasme voor hiken aangewakkerd. Ik haal veel voldoening uit de eenvoud van het wandelen met je hele hebben en houden op je rug en de fijne vriendschappen die tijdens het kamp ontstaan. Ik kijk er nu al onwijs naar uit om havermout te maken met een ontwakend kampement en de bergen op de achtergrond en een stevige wandeldag in het vooruitzicht!”

Michiel 34 Amsterdam
Finance. Staflid sinds zomer 2016.

“Ik word altijd weer gegrepen door de prachtige natuur en ik ben ook nog lang niet uitgekeken op het wandelen in bergen. Met Norwik heb ik elk jaar een mooie ervaring door de nieuwe omgeving en de wisselende groep jonge mensen die elk jaar weer zorgen voor een geweldig Norwik kamp.”

Ronja 28 Utrecht 
Docent muziek & Humanistisch geestelijk verzorger. Staflid sinds dit jaar.

“Samen lopen brengt mij terug bij het wezenlijke: mens en natuur. Daarom ga ik dit jaar voor het eerst mee met Norwik. Ik zie deze tocht als een manier om samen te vertragen. Door ons als gemeenschap af te zonderen van het dagelijks leven ontstaan aandachtige ontmoetingen, waarbij we ons kunnen verliezen in de ander en onze omgeving. De bergen laten ons het leven overstijgen. We kunnen dan zien wat er écht toe doet. Net als muziek dat kan. Ik verheug mij om dit jaar de muziek te verzorgen en mij daarbij te verdiepen in de plaats van bestemming.”

Marthy 32  Den Haag
Euritmiedocent en danser. Staflid sinds zomer 2014.

“Norwik is één van mijn hoogtepunten van het jaar. Natuur om mij heen, de wind in mijn gezicht en een rugzak op mijn rug is het ultieme gevoel van vrijheid voor mij. Ik neem ook graag een duik in de ijskoude bergbeekjes! Spring jij met mij mee het water in?”