Staf Norwik Roemenië

Jorieke  29 Utrecht
MS verpleegkundige. Staflid sinds dit jaar.

“Inmiddels iets meer dan 10 jaar geleden ging ik mee tijdens het eerste Norwik kamp in Noorwegen. Hier is mijn liefde voor het bergwandelen begonnen! Tijdens het wandelen komen de beste gesprekken op gang. Ik kijk er naar uit om aankomende zomer op avontuur te gaan in de bergen en mensen te ontmoeten. Weer of geen weer, we gaan er samen iets moois van maken.”

Léon 26 Utrecht
Student Geneeskunde en toegepaste Ethiek. Staflid sinds zomer 2023.

“Sinds enkele jaren ben ik gegrepen door het wandelen in de bergen. Met magische kleuren paletten, ijskoude beekjes en ongeëvenaarde stiltes, brengen de bergen elke dag iets anders met zich mee. Toen ik vorig jaar voor het eerst mee ging op Norwik, voegde het groepsleven daar nog een verdiepende laag aan toe. Samen op avontuur in de bergen, met een fijne groep mensen, geeft Norwik zijn unieke karakter. Tijdens de reis kan ik met je meedenken over je medische vragen, een filosofische discussie voeren of samen vol bewondering om ons heen staren.”

Danne  28  Amsterdam
Bodemonderzoeker. Staflid sinds zomer 2019.

“Van jongs af aan kom ik tijdens vakanties al in de bergen en ik heb een grote passie voor alles wat met buitensporten, kamperen en bergen te maken heeft. Op Norwik komt dit alles samen en krijg je er ook nog eens een groep jonge mensen bij die samen een fijne gemeenschap vormen. Ik kijk er naar uit om deze zomer met Norwik een spectaculaire trektocht in de bergen te gaan maken!”

Iris 28 Toulouse
Danser en choreograaf. Staflid in 2019 en 2023.

“Na een eerste zomer als staflid met Norwik mee te gaan in 2019, een volgende zomer mét organisatie maar zonder kamp (vanwege covid), heb ik sinds die eerste keer Norwik elke zomer een klein leeg plekje van gemis in mijn hart. Norwik is voor mij een moment van terug komen bij mijzelf, terwijl ik omringd ben door een prachtige groep mensen te midden van de meest indrukwekkende natuur. Samen zingen, samen eten, samen in de ijskoude bergbeekjes zwemmen, samen lachen, misschien zelfs samen huilen, dat alles is Norwik. Als een soort moderne intense tweeweekse cursus in ‘het leven’, maar dan in de meest simpele vorm: namelijk met alles wat je nodig hebt op je rug! Zullen we samen zingen, eten, zwemmen, lachen en huilen? Tot van de zomer!”

Hedwig 29  Nieuwegein
Journalist voor medische vakbladen. Staflid sinds zomer 2023.

“Sinds ik in 2016 als deelnemer met Norwik meeging naar Noorwegen heeft het trekken van plek naar plek me niet meer losgelaten. Drinken uit koude bergbeekjes, falafel op een brandertje, liedjes zingen en ouwehoeren met elkaar: alles wordt extra fijn als je buiten bent en uitzicht hebt op ruige bergtoppen. Ik kijk ik er naar uit om voor de tweede keer Norwik te organiseren en met elkaar een onvergetelijke ervaring te maken. Na alle klim- en klauterpartijen keren we vol kracht en zelfvertrouwen terug naar huis, want je blijkt altijd weer sterker dan je van tevoren had gedacht :)”

Lutsia 24  Delft
Student Design for Interaction. Staflid sinds zomer 2023.

“Het hele jaar kijk ik uit naar het moment dat ik de vlaktes van ons kikkerlandje kan inwisselen voor de ruigheid van de bergen. Buiten ben ik het gelukkigst: of dat nou wandelend/fietsend/roeiend is, of genietend van de rust en een goed uitzicht. Het liefst deel ik dit met zoveel mogelijk fantastische mensen! Daarom heb ik heel veel zin jullie te leren kennen en samen avonturen te beleven, tevreden de tenten in te kruipen en ons te verheugen op de volgende dag!”